Gammás részvállalás a Lean fórumon

Április közepén kiállítóként és előadóként is részt vettünk a XII. LEAN Fórumon, melynek fókuszában ezúttal a folyamatfejlesztés állt. A Konferenciát a Kvalikon Kft, Lean módszertannal, folyamatmenedzsmenttel, valamint szervezetfejlesztéssel foglalkozó tanácsadó cég szervezte.

A konferencia kiemelt aktualitását az adta, hogy az elmúlt évek során végbement digitális forradalom bizonyos, korábban már jól bevált papíralapú eszközök létjogosultságát erőteljesen megkérdőjelezte. Olyanokat például, hogy van-e még szükség papíralapú dokumentáció alkalmazására, illetve, hogy vajon van-e értelme a kártyás kanban rendszer működtetésének? Minden esetre a közeljövő nagy feladata a Lean menedzsment és a digitalizáció adta lehetőségek közötti összhang megteremtése lesz.
 
Megtiszteltetésként éltük meg, hogy ügyvezetőnk, Dr. Szilassy László előadásával mi is részt vállaltunk a téma feldolgozásában. Szilassy úr ipar 4.0 megoldásokat mutatott be a gyógyszeriparban, különös súlyponttal az automatizált intralogisztikai és gyártás kiszolgáló rendszerekre.

Előadásában ismertette a GAMP validációs keretrendszert, mely működésének az előfeltétele az alapos dokumentáltság és az információáramlás megbízható nyomonkövethetősége.

A GAMP szorosan kötődik az Ipar 4.0 eszköztárhoz. Működtetéséhez egyrészt szükség van a 4.0 technikai segítségnyújtáshoz, másrészről pedig a decentralizált döntéshozás elvén működik, mely megköveteli az adatok pontos és visszakövethető gyűjtését. A későbbiekben előadónk bemutatta egy intralogisztikai szállítólánc felépítését, mely a technikai segítségnyújtás összességeként fogható fel.

Igaz ugyan, hogy egy szállítólánc teljesen egyedi, mégis olyan általános alapegységekből épül fel, melyeknek mindegyike szabványos elem. Végül az elméleti ismertetést gyakorlati példához kapcsolta Szilassy úr, mégpedig a legnagyobb raktározási projektünkhöz, az RGK VI. automata magasraktár építéséhez, melyet fővállalkozóként valósítottunk meg.

A konferencián kiemelt szponzori tevékenységünknek és aktív részvállalásunknak köszönhetően platina szponzorként szerepeltünk, és egyúttal először láttuk el standunkat az új arculatot tükröző sajtófallal.