Négy végzős egyetemista a diplomadíjak boldog tulajdonosa

Április végén ismét frissen végzett, ígéretes pálya előtt álló, a BME-n, ill. az Óbudai Egyetemen végzett hallgatóknak adhattuk át a kiváló szakemberekként számon tartott, és egyúttal a tanítás mellett mélyen elkötelezett Dr. Schnell Lászlóról és Dr. Zalotai Péterről elnevezett díjakat. 

 

A Schnell diplomadíjat 2014-ben a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen végzett villamosmérnök hallgatók számára alapította a Gamma Digital Kft., míg a Zalotay díjat az Óbudai Egyetemmel karöltve négy évvel később hívta életre vállalatunk. A díjak évről, évre történő kiosztásával a két, munkásságával, valamint támogatói hozzáállásával nagy tiszteletet kiváltó professzor úr hagyományát szeretnénk tovább ápolni.

A Schnell díjat Schnell György, a professzor úr fia, valamint az egyetem részéről Kiss Bálint tanszékvezető egyetemi docens adta át, a Zalotay díjat pedig Lamár Krisztián, az Óbudai Egyetem, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának adjunktusa osztotta ki. A Gamma részéről Nagy László ügyvezető helyettes, és Szilassy Emese Hr vezető köszöntötte az egybegyülteket.

A díjak átadása után mindig van egy kis idő beszélgetésre, mely során öröm megismerni, hogy gondolkodnak a nem is olyan távoli jövő mérnökei pályájukról, és nagyszerű látni az arcukon az örömöt és büszkeséget, hogy első szakmai megmérettetésüket milyen nagyszerűen teljesítették.

Az ünnepélyes átadással egybekötött kötetlen beszélgetés során látható és nagyon is indokolt az ifjú pályatársak büszkesége és öröme, ugyanakkor nekünk is inspiráló élmény, hogy megismerhetjük gondolataikat, a diplomamunka megírásának körülményeit, hiszen beszámoltak a kutató munka öröméről, de a diplomamunka megírásával óhatatlanul együtt járó buktatókról is, valamint a jövendő pályájukra vonatkozó elképzeléseikről.

A nyertes pályaművek kidolgozói, valamint témái alább olvashatók.

Mivel mindig egy fénypont, a lelkes és érdeklődő végzősökkel egy ünnepélyes keretek között zajló találkozás, a már majd egy évtizedes hagyományt jövőre sem szeretnénk megszakítani, és decemberben már érdemes figyelni a friss pályázati kiírást. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy egy pénzjutalommal járó díj még plusz hajtóerőt is jelent egy színvonalas dolgozat megírásához. 

 

Schnell diplomadíj átadása

 

Schnell diplomadíj átadása

 

Zalotay diplomadíj átadása

 

Zalotay diplomadíj átadása