Okos AGV megoldások intralogisztikai rendszerekben

GAMMÁS ELŐADÁS ÉS BEMUTATÓ A LOGISZTIKA NAPJÁN
Néhány éve Magyarország is csatlakozott – az eredetileg német kezdeményezésre, évről évre április 11-én megrendezésre kerülő – „Logisztika Napja 2019″ rendezvényhez, mely azzal a céllal jött létre, hogy átfogó képet adjon a logisztika szerteágazó feladatairól, új kihívásairól és bevezetés előtt álló korszerű megoldásairól.

 

A rendezvény keretében, elismert logisztikai vállalkozások nyitják meg kapuikat a szakmai közönség előtt, akik íly módon bepillantást nyerhetnek a közelmúltban megvalósult projektekbe, másrészt pedig fejlesztő tevékenységet folytató vállalkozások – mint amilyen például a mi cégünk is – lehetőséget kapnak arra, hogy ismertessék fejlesztéseiket, modern, folyamatos optimalizáláson keresztül futtatott megoldásaikat.

Logisztika Napja 2019

 

Logisztika Napja 2019

 

A 15 éve már magyarországi képviselettel is rendelkező, fő profilját tekintve képzéssel és tanácsadással foglalkozó Leonardo Group tevékenysége a lean management valamennyi területét felöleli. Egyúttal kiemelt figyelmet szentel a logisztikában alkalmazott lean módszereknek; gyártósorok, anyagellátó rendszerek optimalizálásának, valamint gyártó és intralogisztikai üzemek szervezeti és kulturális fejlesztésének.

A Leonardo Group székesfehérvári telephelyén, a Logisztika Napjához kapcsolódóan, “A belső logisztika fejlesztése okos AGV megoldásokkal”címmel megszervezett kísérő rendezvényen, meghívott előadóként, egy modern lean gyárat, modell szinten leképező, ún. „Lean Factory”-ban, „Okos AGV megoldások – Automatizált intralogisztikai és gyártáskiszolgáló rendszerek” címmel tartottunk előadást, és az elhangzottakat rövid AGV bemutatóval igyekeztünk a gyakorlat szintjén is szemléltetni. Az AGV-rendszerek és járművek terén szerzett több éves tapasztalatainkat népes hallgatói létszám előtt, mintegy 45 látogató előtt – közvetlenül egy platform felépítésű AGV mellett – ismertettük, melynek során kiemeltük az alkalmazban rejlő lehetőségeket és előnyöket, és megválaszoltuk a hallgatóság részéről felmerülő kérdéseket.

Ezúton is köszönjük a meghívást, élveztük az ottlétet, az élénk szakmai eszmecserét. Bízunk benne, hogy hallgatóságunk sem érezte haszontalannak a velünk eltöltött időt és tudtak meríteni az AGV rendszerek működésével kapcsolatosan hasznos információkat, és azok alkalmazásához új lendületet.