Schnell Diplomadíj

A Schnell diplomadíjat 2014-ben a Budapesti  Műszaki és Gazdasági Egyetemen végzett villamosmérnök hallgatók számára alapította vállalatunk és évente egyszer az évzáró rendezvényünkön díjazunk két-három fiatal mérnököt a Budapesti Műszaki Egyetem rektorának, valamint Schnell professzor úr fiának megtisztelő jelenlétében.

A díjjal azt a célt tűztük ki, hogy motivációs eszközt biztosítsunk a végzős mérnökhallgatóknak első komoly szakmai munkájuk magas színvonalon történő elvégzéséhez és egyúttal lehetőséget is nyújtsunk arra, hogy közvetlen ipari környezetben, gyakorlati ipari feladatokra fókuszálva választhassanak szakdolgozati témát, melynek elkészítésében szakembereink segítségére is támaszkodhatnak.

Schnell Diplomadíj
Képfelirat

Dr. Schnell László professzor úr értékrendjét, aki a Budapesti Műszaki Egyetem Műszer- és Méréstechnika Tanszékének vezetőjeként szakmai munkáján túl, a fiatal, tehetséges és szorgalmas egyetemisták önzetlen támogatásával vívta ki környezetének őszinte elismerését, mi is példaértékűnek tartjuk, és ezért választottuk a díj névadójának.

A beérkező pályamunkákat egy Gammás szakértőkből álló bizottság tanulmányozza és értékeli, az egyes szempontokhoz tartozó pontozási skálán 1-től 10-ig. Az elbírálás során figyelembe veszi magát a témát, annak újszerűsége, gyakorlatias megközelítése, valamint a kutatási munka mélysége szempontjából, másrészt a téma kidolgozását is. Ez utóbbi szempontból, arra figyelnek különösen, hogy menyire logikus és érthető a felépítése és nyelvezete, valamint, hogy milyen elemzéseket és szemléltető megjelenítési formákat használnak fel a pályázók az érthetőség fokozására. Végül az általános benyomás, az egyéni látásmód és nyelvezet, valamint Gammás szempontból, a céges szintű hasznosíthatóság nyom a latban.