Zalotay Péter Diplomadíj

A 2018-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt, tiszteletre méltó Kandós oktató emlékének megőrzése szándékával, a Gamma Digital Kft. és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara közösen alapította meg a Zalotay Péter Diplomadíjat.

Zalotay Péter Diplomadíj

 

A díjra az Óbudai Egyetem azon jó, vagy jeles minősítésű szakdolgozatot vagy diplomatervet benyújtó végzett hallgatói pályázhatnak, akik dolgozatukat az alábbi intézetek valamelyikében védték meg:

  •  KVK Automatika Intézet
  •  KVK Műszertechnikai és Automatizálási Intézet
  •  BGK Mechatronikai és Járműtechnikai Intézet

A Diplomadíj névadója Zalotay Péter (1938-2018) főiskolai docens, aki 1965-ben szerzett villamosmérnöki oklevelet a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1969-től, a Kandó Főiskola alapítási évétől halála napjáig aktív oktatója volt az intézménynek,illetve jogutódjának, az Óbudai Egyetemnek. Zalotay Péter nevéhez fűződik a Digitális Technika tantárgy bevezetése, valamint a Vezérléstechnika (később Programozható Irányítások) szakterület megalapítása.

Az Automatika Intézeten belül működő Elektronika Szakcsoportot nyugdíjba vonulásáig vezette. Szakcsoportvezetőként kitűnő légkört teremtett. Fő értékmérői a munka és a szakmai tehetség voltak. A tehetségeket önzetlenül támogatta, maga legtöbbször szerényen a háttérbe húzódott. Tanítványai ma szerte a világban megállják a helyüket.