Digitális megoldások kutatása a gyártáslogisztikai rendszerek dolgozóinak hatékonyság növelésére

A projekt címe: Digitális megoldások kutatása a gyártáslogisztikai rendszerek dolgozóinak hatékonyság növelésére
Projektazonosító: 2017-1.3.1-VKE
Projekt megvalósítási ideje: 2017.11.01. - 2020.10.31.

Konzorcium vezetője: Continental Automotive Hungary Kft.
Konzorciumi partnerek: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gamma-Digital Kft.

Támogatási érték: 566 568 431 Ft

 

Rövid összefoglaló

A projekt a gyártáslogisztika területébe tartozó, igen szerteágazó tevékenységeket integrálja a célkitűzéseknek megfelelő egységes rendszerré. Ehhez egymásra épülő de jól elválasztható szakmai folyamatrendszert fogalmaz meg és visz végig. A munkaterv három egyéves szakaszra tagolódik. Minden szakasszal kapcsolatban előre meghatároztuk, milyen kimenetet várunk, azaz a kutatási folyamat előrehaladása a kimenetek ellenőrzésével ól kontrolálható.

A kutatás során az átfogó tudományos elemzések és trendelemzések és innovatív technológiák alkalmazhatósági vizsgálata mellett - melyek elengedhetetlenek a megfelelő irányok kijelöléséhez - konkrét működő műszaki rendszer koncepcióterve is elkészül a projekt első kétharmadában.

A projekt végső eredményeként olyan egyedi és előremutató komplex anyagmozgatási rendszer kerül fizikailag megvalósításra, mely alkalmas az autóipari beszállítókra jellemző szigorú követelmények betartása mellett is a hatékony és automatizált anyagmozgatási, átadási és raktározási folyamatokat integrálva egy költséghatékony és előremutató technológiákat sorakoztat fel. A projekt megvalósításában három, a saját területén magyarországon egyedülálló partner működik közre. A Continental Automotive Kft. Magyarország egyik legjelentősebb és talán legismertebb járműipari beszállítója.

Elkötelezett az előremutató és környezettudatos műszaki fejlesztések irányában, valamint az Industry 4.0 zázlóvivője.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a legjelentősebb műszaki egyetem Magyarországon. A projektben résztvevő szervezeti egységeinek igen nagy tapasztalata van az építésgépesítés, anyagmozgatás, logisztikai informatika és automatizálás valamint a gyártórendszerek, a robotizáció, a gyártástervezési, gyártásirányítási és gyártásoptimalizálási területeken. A Gamma Digital Kft. nagyszámú automatizálási projekt tapasztalatával bír, működésének fő területe az automatizálási megoldások fejlesztése.

 

Kutatás-fejlesztési cél:

Célunk megteremteni azt a hazai tudásbázist, beszállítói kört, akik képesek lesznek a projekt alatt kifejlesztett, megalkotott rendszert továbbfejleszteni, más hasonló magyarországi vállalatoknál integrálni.