Futó projektjeink apropóján

Az ősz kezdetén ügyvezetőnk vezetésével összeültünk, hogy a Gamma minden kollégája megismerhesse az éppen lezáruló, valamint az idén kezdődő nagyobb projektjeinket és tisztában legyen cégünk és munkáink sokszínűségével. A rövid előadásokból számos iparág és tevékenységi kör szépségeit és speciális elvárásait ismerhettük meg.

Volt szó a tégla- és cserépgyártás szakmai fogásairól két aktuális kemencevezérlés projektünk kapcsán, amelyek Európa egyik piacvezető gyártójának legújabb megrendelései.

Megismerhettük autóipari osztályunk szerteágazó tevékenységét, amelyben egyre nagyobb szerepet kap a saját fejlesztésű 3D szimuláció és a virtuális üzembe helyezés.

Ezután a fagylaltgyártás logisztikai problémakörére tértünk rá, amelynek apropóját több futó projektünk adja: egy neves gyártó késztermék szállítópályáinak és csomagolósorainak vezérlését, valamint gépészeti átépítéseit végezzük.

Gamma Dital Ipari automatizálási projektek

Ezt követően szó esett tojásokból nyert oltóanyagokról egy nemzetközi gyógyszeripari kutató és gyártó cégnél, ahol az eddig manuális folyamatokat kell automatizálnunk egy speciális, mozgatható tisztatéri robot segítségével.

K+F csoportunk büszkén számolt be arról az új autóipari megbízásunkról, melynek során egy AGV flottát szállíthatunk. A rendszer legizgalmasabb eleme a FIFO elvek betartása képfeldolgozás-alapú rakatdetektálás által.

A SCADA & IIOT csoport is saját fejlesztésekről számolt be az Ipar 4.0 területén, valamint együtt örültünk a hírnek, hogy az OSIsoft szoftverfejlesztő cég PI rendszere kapcsán hivatalos partnerré váltunk.

A következő beszámolóban kamionfelnik automata csomagolásának és palettázásának szépségeibe tekinthettünk bele egy komplex projekt keretein belül, amelyet a szállítópályák és robotok mellett AGV-k is kiszolgálnak majd.

Szó volt egy mélyhűtött, valamint egy hűtött automata raktárról is, amelyet Európa egyik legnagyobb kapacitású baromfivágóhídja számára szállíthatunk.

Maradva az élelmiszeriparnál, egy fűszerolaj-szóró gépsor vezérlésének bemutatásával zártuk az estét.

Az előadások által nagyszerű volt megtapasztalni projektjeink és tevékenységeink sokféleségét, fejlesztő kollégáink innovatív megoldásait, valamint a projektekben érintett munkatársaink elhivatottságát, amelyek mind hozzájárulnak a Gamma Digital folyamatos és stabil növekedéséhez, valamint megrendelőink elégedettségéhez.