Logisztikai Kiválóság Díj 2022

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság, mint a logisztikai szakterület egyik meghatározó szervezete évről évre meghirdeti a Logisztikai Kiválóság Díjat. A díj odaítélésének célja az elmúlt időszakban megvalósult, példamutató szakmai projektek elismerése a logisztika és ellátásilánc-menedzsment területén.

Az idei évben az Master Good és a Gamma Digital Kft. közös pályázata „Raktárautomatizálás a Master Good kisvárdai és petneházi telephelyein" címmel nyerte el a Logisztikai Kiválóság Díjat, a magas színvonalú és nagy volumenű beruházás kiváló megvalósításáért és az ehhez szükséges rendszerintegrátori tevékenységért.

2020-21-ben a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. nagyszabású beruházások eredményeként Európa egyik legjelentősebb baromfi vágóhídját és továbbfeldolgozó üzemét hozta létre Kisvárdán és a közeli Petneházán. A beruházások egyik legfontosabb eleme az a két, önmagában is komplex automata raktári és anyagmozgató rendszer volt, amelyeket egy szintén magyar tulajdonú vállalkozás, a Gamma Digital Kft. valósított meg. A beruházások révén egy európai viszonylatban is élenjáró, teljesen automatizált gyártó és anyagmozgató rendszerek komplex együttese jött létre az északkelet-magyarországi régióban.

A Master Good automatizált logisztikai rendszereit a Gamma Digital saját fejlesztésű vezérlő rendszerei, anyagáramlás rendszere (MFC) és tárhelykezelő rendszere (WCS) irányítják. A vezérlő rendszerek megjelenítését és az operátori vagy karbantartói beavatkozást a Gamma Digital saját fejlesztésű SCADA rendszere biztosítja. A készletnyilvántartásról, leltárról és további raktári folyamatokról pedig a Master Good saját fejlesztésű raktármenedzsment rendszere (WMS) gondoskodik.

A megvalósult logisztikai rendszerek több szempontból is hozzájárulnak a Master Good stratégiai céljainak eléréséhez, amelyek közül a legfontosabbak:

▪ Folyamatos fejlődés és innováció

▪ Automatizálás és digitalizáció

▪ Hatékonyságnövelés

▪ Dinamikus növekedés, exportpiacok fejlesztése

▪ Üzemeltetési költségek csökkentése

▪ Termékminőség és vevői elégedettség növelése

▪ Energiahatékonyság

▪ Fluktuáció csökkentése, munkaerőhiány csökkentése

▪ Magasabb képzettséget igénylő munkahelyek teremtése

Ezzel az együttműködéssel is bizonyítani tudtuk azt, hogy lehetséges hazai tervező és fejlesztő szakemberek munkája eredményeként európai- sőt világszínvonalú logisztikai technológiákra támaszkodó üzemet létrehozni.

A Gamma Digital Kft. az elmúlt években megkerülhetetlen szereplőjévé vált a hazai raktárautomatizálási piacnak, amit kiválóan tükröz az a tény, hogy a vállalat jelenleg is több mint 10 magasraktári felrakógép telepítésében vesz részt, három különböző iparágban, az élelmiszeripar, a vegyipar, valamint a nagykereskedelem területén.