Országos PLC Verseny

A XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt a járványhelyzet miatt egy év kihagyás és a tavaszi halasztást követően, végül most november elején rendezték meg a Debreceni Egyetemen. A verseny rendezője a Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) volt, és ezúttal 11 felsőoktatási intézmény 16 csapata mérte össze felkészültségét.

Idén az a megtiszteltetés ért minket, hogy a szervezőbizottság elnöke, Dr. Misák Sándor a Gammát kérte fel a második nap szimulált technológiára alkalmazott, gyakorlati feladatának elkészítésére. Csergő Zoltán, László Bence és Zsiga István egy látványos, magasraktárba szánt felrakógép szimulációt ajánlott fel, és az ötlet nagyon megtetszett a szervezőknek.

A Gammások olyan nehézségű feladatot szándékoztak összeállítani, amely nem túlzottan kézenfekvő, tehát széthúzza a mezőnyt. A közreműködő kollégák nagy örömére a versenyt követően a versenyzők, szervezők és felkészítő tanárok közül többen is egybehangzóan visszajelezték, hogy nagyon érdekes munkában volt a Gamma jóvoltából részük.

A versenyt követően pedig Lamár Krisztián, a FIOM társelnöke, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának adjunktusa írt köszönő sorokat, melyeket ügyvezetőnknek dr. Szilassy Lászlónak címzett és ebben kiemelte, hogy a Gammások által összeállított programozási feladat nagyszerű volt, és reméli, hogy jövőre is lesz mód együttműködésre. Aktív részvállalásunknak és az anyagi támogatásnak köszönhetően, idén már másodszorra voltunk gyémánt kategóriás támogatói a versenynek, melyet nagy megtiszteltetésként éltünk meg.